EFDAL BAROX
Aktif Madde
%50 Metalik Bakıra eşdeğer Bakır Hidroksit
Formülasyon
WG
Ambalaj
1 kg, 3 kg
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Kullanma Dozu ve Dönemi Son İlaçlama ile Hasat Arasındaki Süre (Gün)
Mildiyö

(Plasmopara viticola)

250 g/100 L su

7
Mildiyö

(Phytophthora infestans)

250 g/da

7
Bakteriyel benek hastalığı

(Pseudomonas syringae pv. tomato)

250 g/da

7
Erken Yaprak Yanıklığı

(Alternaria solani)

250 g/da

14
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen

(Wilsonomyces carpophylus = Stigmina carpophila)

1.ilaçlama 500 g/ 100 L su (dormant dönem) 2.ilaçlama 250 g/100 L su (Normal Dönem)

7
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen

(Wilsonomyces carpophylus)

350 g/100 L su

7
Yaprak Kıvırcıklığı

(Taphrina deformans)

350 g/100 L su

14
Kahverengi Leke Hastalığı

(Alternaria alternata f.sp citri)

300 g/100 L su

7
Halkalı Leke Hastalığı

(Spilocaea oleagina)

300 g/100 L su

7

Ürün Özellikleri

ETKİ ŞEKLİ: Fungal ve bakteri kaynaklı hastalık etmenlerine karşı koruyucudur. Mantar sporları çimlenmden önce uygulanmalıdır.
DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ: EFDAL BAROX WG, isimli bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup M:1 olarak sınıflandırılmış bir fungusittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için EFDAL BAROX WG 'nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip (Grup M:1 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılması tavsiye edilmez. Bir karışıma gerek duyulursa ön karışım testi yapılması önerilir.

Kullanım Şekli

Bağ- Mildiyö: 1. uygulama: Sürgün ortalama 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır. 2. ve daha diğer uygulamalar; ilk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulama yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil Hastalığı) (Kayısı, Şeftali): 1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3. uygulama yapılmalıdır. 
Şeftali yaprak kıvırcıklığı: 1. uygulama: Sonbaharda yapraklar %80 döküldükten sonra,
2. uygulama: ilkbaharda tomurcuklar kabarmaya başlamadan önce yapılmalıdır.
Domates- Erken Yaprak Yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir. 
Domates- Bakteriyel Benek Hastalığı: Fide veya tarlada hastalık belirtileri görülür görülmez koruyucu olarak, fide döneminde haftada bir tarlada ise 8-10 gün ara ile 2-3 uygulama şeklinde yapılmalıdır. Seralarda uygulama sayısı arttırılabilir. 
Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.
Zeytin- Halkalı Leke: Marmara Bölgesinde:
1. Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce
Ege Bölgesinde: 
1. Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülemeden hemen önce,
3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce,
Akdeniz Bölgesinde:
1. Uygulama: Hasattan hemen sonra,
2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.
Tüm ilaçlamaların yağışların öncesinde veya hemen sonrasında yapılması gereklidir.
Turunçgilde kahverengi leke:  Uygulamalar, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15- 20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir.
Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı  ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.
Uçtan Uca

Sizi en yakın bayimize alalım!

Konum ayarlarınızı açarak size en yakın bayimizi bulabilirsiniz ve TARKİM ürünleriyle tanışabilirsiniz.

BENİ EN YAKIN BAYİYE GÖTÜR
Aklınıza takılan herhangi bir şey var mı?

Müşteri Temsilcimizle Görüşün!

444 3 150
Online Katalog