Kullanım Şekli
Turunçgiller (Greyfurt, Limon, Mandarin ve Portakal)- Turunçgil Meyvelerin Kahverengi Çürüklük ve Gövde Zamklanması:
MEYVE ENFEKSİYONLARINA KARŞI: 1. Uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan veya ilk yağmurlardan sonra yapılmalıdır. 2. Uygulama: Havalar yağışlı giderse, 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
GÖVDE ENFEKSİYONLARINA KARŞI: Enfekteli ağaçlarda ki yaralar Ekim, Ocak ve Mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Gövde ve Kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır.
Turunçgiller (Greyfurt, Limon, Mandarin ve Portakal)- Turunçgilde Hasat sonrası kahverengi Meyve Çürüklüğü: Meyveler ilaçlı suya 3 dakika süre ile daldırılır.
Armut- Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Ateş Yanıklığı: Çiçeklenme başlangıcı ve tam çiçekte birer uygulama yapılır. Hastalık için uygun koşullar devam ederse, üçüncü uygulama gerekebilir.
Domates- Domates Mildiyösü: Uygulamaya çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Hıyar- kabakgillerde Mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında yada çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesiyle başlanır, 10 gün ara ile tekrarlanır.
Kavun- Kabakgillerde Mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında yada çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesiyle başlanır, 10 gün ara ile tekrarlanır.
Soğan- Soğan Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce uygulamaya başlanır. 10 gün ara ile uygulama yapılır.