Kullanım Şekli
Bağ-Kurşuni küf:
Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde;
1. uygulama: Tanelerin olgunluk başlangıcında, 2. ve diğer uygulamalar: Kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Son uygulama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmelidir.
Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgelerinde;
1. uygulama: Çiçeklenmeden hemen önce, 2. uygulama: Kapalı salkım döneminde, 3. ve diğer uygulamalar: Kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Son uygulama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmelidir.
Domates-Kurşuni küf: Uygulamalara çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme evresinde iken başlanmalı, 10 gün aralıklarla 2-3 uygulama yapılmalıdır.
Biber (Sera)- Kurşuni küf: Uygulamalara ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır, hastalığın seyrine göre 10 gün aralıklarla 2-3 uygulama yapılır.
Hıyar (Sera), Kornişon (Sera)- Kurşuni küf: Hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ürünün etki süresi dikkate alınarak uygulamaya devam edilir. Bitkinin yeşil aksamını kaplayacak şekilde, havanın serin ve rüzgarsız olduğu zamanlarda 10 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır.
Kiraz- Monilya: 1. uygulama çiçeklenme başlangıcında %5-10 çiçekte, 2. uygulama tam çiçeklenme döneminde (%90-100 çiçekte) yapılır.
Çilek- Kurşuni küf: 1. uygulama: İlk çiçeklerin %10’u açtığı dönemde, 2. uygulama: Çiçeklerin %50’sinin açtığı dönemde, 3. uygulama: İlk yeşil meyvenin görüldüğü dönemde, 4. ve diğer uygulamalar: Kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi ve son uygulama ile her bir hasat arasında geçmesi gereken süre dikkate alınarak enfeksiyon koşulları ortadan kalkıncaya kadar devam edilir.
Patlıcan (Sera)- Kurşuni küf: Uygulamaya hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanır, 10 gün aralıklarla 2-3 uygulama yapılır.